Een slowcooker heeft vaak drie standen; laag, hoog en een warmhoudstand. Met behulp van een handige timer kun je instellen wanneer er van stand veranderd moet worden. Zo kun je écht moeiteloos eten bereiden. Als je bijvoorbeeld vlees voor zes uur wilt laten staan dan kun je met behulp van de timer instellen dat het apparaat dan na zes uur de warmhoudstand inschakelt. De timer houdt je ook makkelijk op de hoogte over hoelang het eten nog moet staan. In tegenstelling tot een slowcooker zonder timer hoef je niet zelf de warmhoudstand in te schakelen. Dit is erg handig als je ’s ochtends het apparaat inschakelt als je naar je werk gaat en wilt dat alles volgens plan verloopt. Terwijl je zelf nog aan het werk bent schakelt de slowcooker vanzelf naar de warmhoudstand.

Programmeren

Met een programmeerbare slowcooker met timer functie kun je het inschakelen wanneer je wilt. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat het meteen begint dan kun je het uitstellen. De slowcooker schakelt zichzelf in op de tijd die je instelt. Als je bijvoorbeeld vlees voor vier uur wilt laten staan dan wil je niet dat het een halve dag warm gehouden wordt op de warmhoudstand. Je kunt er dan voor kiezen om de slowcooker vier uur voor de gewenste tijd in te laten schakelen door middel van het programma. Dit zijn de slowcookers die programmeerbaar zijn.

 • Crock Pot CR507

  0 van 5
  (0)

  Wie niet alleen van kookgemak houdt, maar ook van een stijlvol product, zit goed met de Crock Pot CR507. Dit is één van de populaire modellen van het Amerikaanse bedrijf met de bekende naam. Het is een prachtig vormgegeven slowcooker met veel mogelijkheden voor het bereiden van de heerlijkste maaltijden. Bovendien maak je met een slowcooker ook nog eens een gezonde maaltijd. Door de langzame bereidingstijd blijven smaak en geur beter behouden, maar ook vitaminen en mineralen. Bij de traditionele manier van koken gaan veel gezonde voedingsstoffen verloren, gebruik je een slowcooker dan is dit verlies vele malen minder.

  Inhoud (l) : 4,7
  Breedte (mm) : 30
  Hoogte (mm) : 25
  Diepte (mm) : 30
  Gewicht (kg) : 5,5
  Kleur : Zwart
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Nee
  Vermogen (watt) : 220
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Nee
  Deksel (doorzichtig) : Ja
 • Crock Pot CR605

  0 van 5
  (0)

  Een slowcooker is de ideale keukenhulp voor iedereen die lekker en gezond wil eten zonder daarvoor uren in de keuken te hoeven staan. Wanneer je gebruik maakt van een slowcooker zoals de Crock Pot CR 605 bereid je de heerlijkste gerechten en blijven bovendien alle essentiële vitaminen en mineralen zo veel mogelijk behouden. Daarnaast behouden vlees, vis, groente en andere gerechten veel meer van hun smaak door de langzame bereiding door gelijkmatige verhitting. Als je bijvoorbeeld groente in ruim water kookt gaat veel van de smaak verloren met het kookvocht. Nu kun je dat natuurlijk gebruiken voor een saus, maar vaak wordt dit weggegooid. Gebruik je een slowcooker dan behoud je alle belangrijke bouwstoffen in de ingrediënten van je gerecht.

  Inhoud (l) : 5,7
  Breedte (mm) : 35,2
  Hoogte (mm) : 24,5
  Diepte (mm) : 45,1
  Gewicht (kg) : 6,9
  Kleur : Zwart
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Ja
  Vermogen (watt) : 225
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja
 • Tefal RK8121

  0 van 5
  (0)

  De Tefal RK 8121 is meer dan een slowcooker, al kun je dit apparaat daar wel voor gebruiken. Maar daarnaast heeft het apparaat nog vele andere mogelijkheden. In zijn rol van slowcooker kun je er allerlei gerechten in bereiden. Vooral de Indonesische en Surinaamse keuken hebben veel recepten die zich uitstekend lenen voor de slowcooker. Maar ook allerlei Italiaanse pastagerechten kun je heel goed in de Tefal RK 8121 bereiden.

  Inhoud (l) : 5
  Breedte (mm) : 25
  Hoogte (mm) : 34,5
  Diepte (mm) : 40
  Gewicht (kg) : 6
  Kleur : Wit
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Ja
  Vermogen (watt) : 750
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja

Handig of niet?

Hoewel een programmeerbare cooker interessant klinkt is het niet altijd makkelijk en intuïtief in gebruik. We hebben een aantal duurdere modellen slowcookers getest met veel knoppen waarbij het niet altijd duidelijk was wat we nu eigenlijk aan het doen waren. Als je het simpel wilt houden dan zijn al deze knoppen niet nodig. Het zorgt bij sommige modellen alleen maar voor verwarring.

Het programmeren van de slowcooker is echter over het algemeen erg functioneel waarbij je het kookschema volledig kunt inrichten op hoe je dag eruit ziet. Als je bijvoorbeeld om 07.00 uur vertrekt naar je werk, je het eten 6 uur moet laten garen en dit om 17.00 uur warm moet zijn, dan is een programmeerfunctie de ultieme oplossing. Je kunt de cookers instellen om op 11.00 in te schakelen terwijl je op je werk bent. Als je dan terugkomt van een lange werkdag om 17.00 uur is je eten net overgeschakeld naar de warmhoudstand en kun je ervan proeven wanneer je wil.