Sorteer op:
Toon:
 • Tefal RK8121

  0 van 5
  (0)

  De Tefal RK 8121 is meer dan een slowcooker, al kun je dit apparaat daar wel voor gebruiken. Maar daarnaast heeft het apparaat nog vele andere mogelijkheden. In zijn rol van slowcooker kun je er allerlei gerechten in bereiden. Vooral de Indonesische en Surinaamse keuken hebben veel recepten die zich uitstekend lenen voor de slowcooker. Maar ook allerlei Italiaanse pastagerechten kun je heel goed in de Tefal RK 8121 bereiden.

  Inhoud (l) : 5
  Breedte (mm) : 25
  Hoogte (mm) : 34,5
  Diepte (mm) : 40
  Gewicht (kg) : 6
  Kleur : Wit
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Ja
  Vermogen (watt) : 750
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja

Tefal is een van oorsprong Frans bedrijf. Het concern ontwikkelt en verkoopt keukenapparaten en keukengerei. Vooral de pannen met antiaanbaklaag zijn bekend in Nederland en daarbuiten. Maar Tefal maakt ook al vele jaren huishoudelijke apparaten. De naam Tefal is een samentrekking van teflon en aluminium. Tefal werd opgericht door de Fransman Marc Grégoire. Hij slaagde er halverwege de jaren zestig als eerste in om een teflon anti aanbaklaag te hechten aan aluminium. Niet veel later werden de eerste pannen met een anti aanbaklaag ontwikkeld en op de markt gebracht. Bijna iedereen heeft één van deze kenmerkende pannen van Tefal in huis, of een kopie met een vergelijkbare anti aanbaklaag.

Bekende apparaten van Tefal

Tefal staat bekend om de slogan “Tefal, je denkt ook aan alles”. Het concern beperkt zich allang niet meer tot het maken van de bekende pannen. Tefal brengt al vele jaren een breed scala aan keukenapparatuur op de markt. Tefal produceert onder andere friteuses, broodroosters, tosti ijzers, sapcentrifuges en allerlei keukengerei. In vrijwel ieder huishouden in Nederland vind je wel een apparaat van Tefal. Of het nu een apparaat is dat je tijdens kerst gebruikt om eten te grillen of een tostimachine waar je iedere ochtend je ontbijt mee maakt; Tefal is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Maar niet alleen in de keuken vind je Tefal terug. Het bedrijf produceert en verkoopt onder andere ook strijkijzers en personenweegschalen.

Tefal slowcookers

Terwijl concurrenten veel verschillende slowcookers op de markt brengen is dit bij Tefal niet het geval. Het Franse bedrijf richt zich niet specifiek op de slowcooker en biedt daardoor niet veel mogelijkheden als je een Tefal slowcooker wilt. De mogelijkheden die je wel hebt bieden je echter meer dan nodig. De functies van de slowcooker van Tefal verschillen per model maar over het algemeen beschikken alle cookers over meerdere standen, een uitneembare schaal en een indicatie dat de kooktijd verstreken is.

Al 50 jaar thuis in veel huishoudens

Tefal bestaat in 2017 50 jaar in Nederland en dat wordt gevierd. Al vijf decennia ontwikkelt, produceert en verkoopt Tefal alle denkbare apparaten in huis voor in de keuken en voor persoonlijke verzorging. Het bedrijf blijft nieuwe innovaties doen om met zijn tijd mee te gaan. Zo is Tefal tenslotte ook ooit begonnen, door een ontdekking die tot dan toe door niemand anders was gedaan, namelijk de bekende anti aanbaklaag waar we tot op de dag van vandaag ons voordeel mee doen. Tegenwoordig maakt Tefal onderdeel uit van de Franse holding Groupe SEB. Dit bedrijf is tevens eigenaar van de merknamen Moulinex, Krups en Rowenta.