Sorteer op:
Toon:
 • Een slowcooker doet in steeds meer Nederlandse keukens zijn intrede. En dat is niet vreemd want de mogelijkheden met zo’n handig apparaat zijn eindeloos. Het grootste voordeel is dat het koken vanzelf gaat en dat je er niet bij hoeft te blijven. Als je op de traditionele manier kookt kun je niet even weglopen. Dan brandt het vlees aan of koken de groenten net iets te lang waardoor alle smaak in het afgietwater terecht komt in plaats van dat het in de groente blijft zitten. Met de slowcooker heb je daar geen last van. Alle smaak blijft behouden terwijl je zelf maar weinig hoeft te doen tijdens de bereiding.

  Inhoud (l) : 3,5
  Breedte (mm) : 32
  Hoogte (mm) : 21
  Diepte (mm) : 35,5
  Gewicht (kg) : 2,9
  Kleur : Zilver
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Nee
  Standen : 2
  Timer : Nee
  Vermogen (watt) : 160
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Ja
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja

Russell Hobbs is een producent van huishoudelijke apparaten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot Brittannië en wel in Failsworth in Greater Manchester in Engeland. De oprichters van Russell Hobbs werkten na de Tweede Wereldoorlog voor een andere producent van huishoudelijke apparaten, Morphy Richards. Bill Russell en Peter Hobbs besloten in 1952 te gaan samenwerken en richtten Russell Hobbs Ltd op. Zoals je kunt lezen is de Russel Hobbs naam een combinatie van de achternamen van de twee oprichters. Datzelfde jaar brachten ze ’s werelds eerste koffiezetapparaat op de markt. Russell hield zich vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Hobbs had de functie van hoofd verkoop. Samen vormden de twee ondernemers een perfect team dat vele jaren later nog steeds de goede naam heeft behouden.

Breed productaanbod

Al snel beperkte het aanbod van Russell Hobbs producten zich niet meer tot koffiezetapparaten en waterkokers, een tweede apparaat waarmee het concern vanaf begin jaren zestig hoge ogen gooide. De markt voor huishoudelijke apparatuur is groot en terwijl de concurrentie het aanbod bleef uitbreiden kon Russel Hobbs natuurlijk niet achterblijven. Het aanbod in producten breidde zich snel uit naar toasters voor brood, stofzuigers, strijkijzers, magnetrons, scheerapparaten, sapcentrifuges en meer. Russell Hobbs werd op die manier een begrip, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Later breidde de markt zich uit naar de rest van Europa en nog weer later verkocht Russell Hobbs zijn producten over de hele wereld. In Nederland zijn de producten van Russel Hobbs nu ook al heel wat jaren verkrijgbaar en ook hier heeft de fabrikant een naam opgebouwd.

Russel Hobbs slowcookers

Terwijl de concurrent Crock-Pot een groot aantal verschillende slowcookers op de markt brengt is het aanbod van Russel Hobbs wat kleiner. Dat betekent niet dat er veel minder keuze is. De slowcookers van Russel Hobbs zijn voor de diverse doelgroepen beschikbaar waarbij de inhoud het grootste verschil is. De functies van de slowcookers verschillen per model maar over het algemeen beschikken alle cookers over meerdere standen, een uitneembare schaal en een indicatie dat de kooktijd verstreken is.

Spectrum Brands Ltd

In 2010 werd Russell Hobbs overgenomen door Spectrum Brands Ltd. Een jaar later hield Russell Hobbs Ltd als bedrijf op te bestaan. Maar de merknaam Russell Hobbs bleef bestaan. Vandaar dat je tot op de dag van vandaag huishoudelijke apparaten kunt kopen met deze legendarische merknaam. De oorspronkelijke oprichters van Russell Hobbs bleven nog tot op hoge leeftijd betrokken bij hun bedrijf. Russell overleed in 2006 op de leeftijd van 85 jaar. Twee jaar later overleed ook Hobbs, hij werd 91 jaar oud. De historie van Russel Hobbs is een klassiek voorbeeld van hoe een merknaam een naam opbouwt onder consumenten.