Sorteer op:
Toon:
 • Crock Pot CR025

  0 van 5
  (0)

  Deze slowcooker van het bekende CrockPot is een aanwinst in iedere keuken. Je kunt er de heerlijkste gerechten in bereiden waarbij smaak en geur uitstekend behouden blijven. De slowcooker was al in de jaren 70 van de vorige eeuw populair, maar moest het in de jaren daarna afleggen tegen snellere manieren om eten te bereiden. Mensen kregen steeds meer haast en minder tijd om te koken. Er is nu sprake van een kentering. Er wordt weer meer aandacht besteed aan een lekkere en vooral gezonde maaltijd en dat mag dan gerust even tijd kosten. Maar nog steeds zijn veel mensen voorstander van “gemak dient de mens”. En daar zorgt de Crock Pot CR 025 absoluut voor. Doe de ingrediënten in de CR025 slow cooker, zet hem aan en vervolgens kun je de komende uren wat anders gaan doen. Je eten wordt bereid terwijl je zelf wat leuks aan het doen bent of naar je werk gaat.

  Inhoud (l) : 3,5
  Breedte (mm) : 34
  Hoogte (mm) : 24
  Diepte (mm) : 25
  Gewicht (kg) : 3
  Kleur : Zilver
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Nee
  Standen : 2
  Timer : Nee
  Vermogen (watt) : 210
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Nee
  Deksel (doorzichtig) : Ja
 • Crock Pot CR507

  0 van 5
  (0)

  Wie niet alleen van kookgemak houdt, maar ook van een stijlvol product, zit goed met de Crock Pot CR507. Dit is één van de populaire modellen van het Amerikaanse bedrijf met de bekende naam. Het is een prachtig vormgegeven slowcooker met veel mogelijkheden voor het bereiden van de heerlijkste maaltijden. Bovendien maak je met een slowcooker ook nog eens een gezonde maaltijd. Door de langzame bereidingstijd blijven smaak en geur beter behouden, maar ook vitaminen en mineralen. Bij de traditionele manier van koken gaan veel gezonde voedingsstoffen verloren, gebruik je een slowcooker dan is dit verlies vele malen minder.

  Inhoud (l) : 4,7
  Breedte (mm) : 30
  Hoogte (mm) : 25
  Diepte (mm) : 30
  Gewicht (kg) : 5,5
  Kleur : Zwart
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Nee
  Vermogen (watt) : 220
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Nee
  Deksel (doorzichtig) : Ja
 • Crock Pot CR605

  0 van 5
  (0)

  Een slowcooker is de ideale keukenhulp voor iedereen die lekker en gezond wil eten zonder daarvoor uren in de keuken te hoeven staan. Wanneer je gebruik maakt van een slowcooker zoals de Crock Pot CR 605 bereid je de heerlijkste gerechten en blijven bovendien alle essentiële vitaminen en mineralen zo veel mogelijk behouden. Daarnaast behouden vlees, vis, groente en andere gerechten veel meer van hun smaak door de langzame bereiding door gelijkmatige verhitting. Als je bijvoorbeeld groente in ruim water kookt gaat veel van de smaak verloren met het kookvocht. Nu kun je dat natuurlijk gebruiken voor een saus, maar vaak wordt dit weggegooid. Gebruik je een slowcooker dan behoud je alle belangrijke bouwstoffen in de ingrediënten van je gerecht.

  Inhoud (l) : 5,7
  Breedte (mm) : 35,2
  Hoogte (mm) : 24,5
  Diepte (mm) : 45,1
  Gewicht (kg) : 6,9
  Kleur : Zwart
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Ja
  Vermogen (watt) : 225
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja
 • Crock-Pot CR5025

  0 van 5
  (0)

  De Crock Pot CR 5025 slowcooker stelt je in staat om een gezonde en smakelijke maaltijd te bereiden zonder dat je hiervoor uren in de keuken hoeft te staan. Het koken duurt weliswaar uren maar je hoeft er zelf maar weinig tijd aan te besteden. Veel mensen hebben in deze tijd een druk leven. Werk, vrienden, familie, hobby’s, sporten, de kinderen, het kost allemaal veel tijd en de dag vliegt voorbij. Dan heb je vaak geen zin om ’s avonds ook nog eens uren in de keuken te staan voor de avondmaaltijd. En dat hoeft nu ook niet meer. Met de Crock Pot CR 5025 slowcooker bereid je in enkele minuten een maaltijd voor, de slowcooker doet daarna de rest.

  Inhoud (l) : 2,4
  Breedte (mm) : 24,3
  Hoogte (mm) : 23,2
  Diepte (mm) : 28,9
  Gewicht (kg) : 2,7
  Kleur : Zwart
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Nee
  Standen : 2
  Timer : Nee
  Vermogen (watt) : 180
  Warmhoudfunctie : Nee
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja

In de Verenigde Staten is wordt de slowcooker in één adem genoemd met de crockpot. Net zoals aspirine in Nederland synoniem staat aan een pijnstiller is het in de Verenigde Staten de slowcooker dat in de volksmond crockpot genoemd wordt. Crock Pot is in tegenstelling tot wat veel Amerikanen denken geen synoniem voor de slowcooker maar een merknaam dat eigendom is van het bedrijf Rival Manufacturing Company. Dit is het bedrijf dat de slowcooker al sinds jaar en dag produceert waardoor het door de gebruikers als naam voor de slowcooker overgenomen is.

De eerste slowcooker

De eerste langzame kookmachine werd in de jaren 50 gemaakt door Naxon Utilities Corporation of Chicago. De naam die de kookmachine meekreeg was de Beanery All Purpose Cooker en was uitsluitend bedoeld voor het bereiden van bonen. Het bestond uit niet meer dan een keramische kom in een metalen pan met verwarmingselementen. Dit zorgde ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld werd over het voedsel zonder direct contact. Twintig jaar later werd Nixon overgenomen door het eerder genoemde Rival waarna de Beanery All Purpose Cooker hernoemd werd tot Crock-Pot. In de jaren 70 was een verandering in de maatschappij op te merken waarbij steeds meer vrouwen van huisvrouw naar werknemer veranderden. Met behulp van de Crock-Pot bleven deze vrouwen in staat om het avondeten op tijd klaar te hebben. Door de Crock-Pot in de ochtend te vullen met voedsel was een heerlijk warm gerecht als avondeten het resultaat. Terwijl de  crockpot in Amerika in ieder huishouden acte de présence geeft is Nederland nog maar net de crock-pot aan het ontdekken.

Crock-Pot cookers

Zonder twijfel zijn de bekendste elektrische slowcookers afkomstig uit de stal van Crock-Pot. Met een indrukwekkend aanbod slowcookers is de Crock-Pot nog steeds leidinggevend in het assortiment van vele verkopers. De kookmachines van het bedrijf zijn in allerlei vormen en maten te koop met uiteenlopende adviesprijzen. Een crockpot is niet alleen een verrijking voor de beginnende kok maar ook het perfecte apparaat om moeiteloos smaakvolle gerechten te bereiden zoals stoofpotten en soepen. Op Cookslow.nl vind je de reviews en recente aanbiedingen van de Crock-Pot en andere kookmachines.