Sorteer op:
Toon:
 • Tefal RK8121

  0 van 5
  (0)

  De Tefal RK 8121 is meer dan een slowcooker, al kun je dit apparaat daar wel voor gebruiken. Maar daarnaast heeft het apparaat nog vele andere mogelijkheden. In zijn rol van slowcooker kun je er allerlei gerechten in bereiden. Vooral de Indonesische en Surinaamse keuken hebben veel recepten die zich uitstekend lenen voor de slowcooker. Maar ook allerlei Italiaanse pastagerechten kun je heel goed in de Tefal RK 8121 bereiden.

  Inhoud (l) : 5
  Breedte (mm) : 25
  Hoogte (mm) : 34,5
  Diepte (mm) : 40
  Gewicht (kg) : 6
  Kleur : Wit
  Materiaal schaal : Aardewerk
  Programmeerbaar : Ja
  Standen : 2
  Timer : Ja
  Vermogen (watt) : 750
  Warmhoudfunctie : Ja
  Vaatwasserbestendig : Ja
  Handvat hittebestendig : Nee
  Anti-aanbaklaag : Standaard
  Deksel (doorzichtig) : Ja

Multicookers vergelijken

Als je nog wat meer mogelijkheden wilt dan een simpele slowcooker dan kun je denken aan een multicooker. De multicooker is een handig apparaat dat over diverse bereidingstechieken beschikt. Het is een alles-in-1 apparaat voor koken, stomen, stoven en bakken. Het verschilt per product wat er precies mee mogelijk is. De meeste multicookers beschikken over een warmhoudstand zodat het gerecht tot het juiste moment warm blijft. Het is bijna altijd mogelijk om de multicooker als slowcooker te gebruiken. Het voordeel van de multicooker is dat je voor alle verschillende bereidingstechieken geen aparte apparaten nodig hebt. Je kunt er rijst in koken, groenten in stomen maar ook vlees langzaam in garen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Het nadeel is dat de prijs wat hoger is dan dat van een simpele slowcooker.

Pressure cooker

Sommige multicookers kunnen eten onder druk bereiden zoals dat bij een pressure cooker gebeurt. Bekend van programma’s als Masterchef neemt het gebruik van dit apparaat in Nederland toe. De pressure cooker kost wat meer dan de gemiddelde slow cooker maar daar krijg je ook wat voor terug. De pressure cooker verhoogt het kookpunt van water waardoor je veel tijd kunt besparen tijdens het koken. Aangezien tijd een doorslaggevend aspect in de Masterchef show is werd het veel gebruikt om tijd te besparen. De pressure cooker heeft echter een uitgebreide set met instellingen waardoor je het als een slow cooker kunt instellen. Een lange kooktijd op een lage temperatuur is geen probleem.